DIZNE, PRSKALICE ILI MLAZNICE ZA VODENU MAGLU

Dizne, prskalice ili mlaznice za vodenu maglu - svaki izraz je pravilan i svaki se koristi i odnosi na sisteme za hladjenje vodenom maglom ili parom. 

Ne postoji razlika izmedju njih u izrazu ali postoji velika razlika u kvalitetu, načinu izrade, izdržljivosti, dugotrajnosti i otpornosti na kamenac.

Prvo, moramo na glasiti da je OGROMNA razlika izmedju dizne za visoki pritisak od 70-100 bara i dizne koja je napravljena za nizak pritisak do 20 bara. 

KVALITET dizne -  odnosi se na materijal od koga je napravljena. Na tržištu se najčešće pojavljuju mesingane dizne ili dizne od niklovanog mesinga. To nije najbolje rešenje jer mesing , pa i ako je niklovan može da korodira, postane krt i puca. Kada su se sistemi za hladjenje vodenom maglom pojavili kao rešenje za hladjenje letnjih bašta kafića i terasa , postojale su samo ovakve dizne ali već godinama u nazad naša firma JEDINA na tržištu nudi dizne od NERĐAJUĆEG ČELIKA ( prohroma) i to prohroma visokog kvaliteta. Naše dizne su komplet izrađene samo od nerđajućeg čelika i zato su izuzetno dugotrajne. 

Takođe, na tržištu se pojavljuju i , takozvane, "keramičke dizne". Reklamiraju se kao dizne koje "štite" od kamenca. Moramo reći da to nije istina jer ne želimo da dolazite u zabludu. Ne postoji dizna koja "štiti" od kamenca. Ako kamenac postoji u vodi i voda nije tehnički i hemijski tretirana da eliminiše kamenac ( npr. omekšivačem za vodu) onda nema te dizne koja može sama da se "štiti" od kamenca. 

Ono što dizna može je da bude kvalitetne izrade i , pre svega, od čvrstog nerđajućeg materijala kako bi trpela kamenac i omogućila višestruko čišćenje dizne od kamenca i na taj način se produžio njen vek trajanja.

Svakako savetujemo ugradnju sistema za omekšavanje vode jer na taj način dizne mogu da traju više od 5 godina.

Nikako ne savetujemo ugradnju plastičnih dizni, plastičnih spojki (fitinga) jer ukoliko se takvi koriste u sistemu visokog pritiska može da dodje do pucanja istih i samim tim mogu biti vrlo opasni.


Tags: Dizne za vodenu maglu, prskalice za ovdenu maglu, mlaznice za vodenu maglu, cena , ventilatori na vodu, vodeno hladjenje bašte, hladjenje vodenom maglom, hladjenje otvorenih prostora, rashladjivanje letnje bašte, hladjenje terase, hladjenje letnje bašte

Related news

HLADJENJE VODENOM MAGLOM

Standard furniture factory, spuštanje prašine vodenom maglom

Sistem za vodenu maglu visokog pritiska protiv sistema niskog pritiska

TE cooling sistemi za vodenu maglu imaju sistem protiv kapljanja dizni

FARMA SVINJA SINERGY AGRO - HLADJENJE VODENOM MAGLOM

PAMETNO HLADJENJE TERASE

MINI SISTEMI ZA VODENO HLADJENJE LETNJE BAŠTE I TERASE

VENTILATOR NA VODU

DIZNE, PRSKALICE ILI MLAZNICE ZA VODENU MAGLU

PRSKALICE ZA LETNJE BAŠTE KAFIĆA I TERASE

HLADJENJE OTVORENIH PROSTORA CENA